«

»

Δεκ 11 2016

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Μπονσάι

1. Τα Μπονσάι έχουν τις ρίζες τους στην Κίνα

Μπορεί να είναι συνυφασμένα με την ιαπωνική κουλτούρα και να έγιναν παγκοσμίως γνωστά από την Ιαπωνία, αλλά τα Μπονσάι προέρχονται από την Κίνα. Από εκεί, τα γνώρισαν οι Ιάπωνες, οι οποίοι εξέλιξαν την τέχνη και τα έκαναν κομμάτι του πολιτισμού τους.

2. Το να μεγαλώνεις ένα Μπονσάι δεν έχει σχέση μόνο με την κηπουρική

Παραδοσιακά, η τέχνη του Μπονσάι, δεν αφορά αποκλειστικά τις κηπουρικές δεξιότητες του ατόμου που τα καλλιεργεί, αλλά την πειθαρχία, την αυτοσυγκέντρωση, την αντοχή και την υπομονή που μπορεί να επιδείξει. Είναι πιο πολύ ένα μέσο για την προσωπική βελτίωση και την εξάσκηση του μυαλού και του χαρακτήρα.

3. Απαιτούν φροντίδα και χρόνο

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε το δικό σας Μπονσάι, τότε σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο και φροντίδα. Αν είστε τύπος που θέλετε άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, τότε αυτή η ασχολία, ίσως, δεν είναι για εσάς.

4. Πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό

Η φροντίδα ενός δέντρου Μπονσάι, είναι μια λεπτή υπόθεση και θα πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνετε το κλάδεμα και τη μορφοποίησή του.

5. Μεταφυτέψτε το δέντρο όποτε χρειάζεται

Το να μεταφυτεύετε το Μπονσάι όσο μεγαλώνει σε μέγεθος αλλά και σε δύναμη, είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση της πορείας του αλλά και για να το διατηρήσετε υγιές.

6. Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε έτοιμο

Αν και το καλύτερο είναι να το καλλιεργήσετε μόνοι σας από το σπόρο του, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο Μπονσάι Αν επιλέξετε αυτή τη λύση, βεβαιωθείτε πως το αγοράζετε από αξιόπιστη πηγή και πως έχετε ενημερωθεί πλήρως για την μετέπειτα φροντίδα του.


 

116 total views, 1 views today