«

»

Ιαν 09 2017

Τριφυλία: Νέα επιδείνωση του καιρού 10 -11 Ιανουαρίου

NEA EΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 – 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η περιοχή της Τριφυλίας ζει ιστορικές μετεωρολογικές στιγμές. Μετα από πολλά χρόνια είχαμε χιονόστρωση σε πολλά μέρη πεδινά σε άλλα από τα οποία είχε να χιονίσει δεκαετία και σε άλλα από τον ιστορικό Μάρτιο 1987.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται απόψε το βράδυ Δευτέρας σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και χιονόνερο στα πεδινά. Πιθανές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν εκ νέου στις πόλεις της Τριφυλίας το αργότερο έως τις 3 τα ξημερώματα .

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαληλά επίπεδα έως 6 βαθμούς σήμερα.

Αύριο Τρίτη απο τις πρωινές ώρες λόγω της στροφής των ανέμων σε νότιους οι χιονοπτώσεις θα μετατραπούν σε ασθενείς βροχοπτώσεις, που θα εξασθενήσουν και θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο εως τους 8 -9 βαθμούς τοπικά στα πεδινά και έως τους 4-5 στα ορεινά.

Η Τετάρτη θα είναι μια άκρως βροχερή ημέρα με καταιγίδες κατά διαστήματα, ισχυρούς ανέμους και μεγάλες ποσότητες νερού που σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού είναι πιθανό κατά τόπους να δημιουργήσουν προβλήματα με μικροπλημμύρες.

Ως εκ τούτου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή απο όλους. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο και στην Κυπαρισσία θα αγγίξει τους 12 βαθμούς με ελάχιστη τους 5, ενώ στους Γαργαλιάνους θα κυμανθεί από 3 εως 11, στα Φιλιατρά απο 7 εως 12 και στο Κοπανάκι από 2 εως 10.

Τέλος στα ορεινά μας η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ενδεικτικά στον Σελλά και τη Βανάδα από 0 έως 8 βαθμούς τη Τετάρτη, ενώ σήμερα απο -1 εως 2.

1,023 total views, 3 views today