«

»

Σεπ 25 2016

Τι μηνύματα κρύβουν διάφορα αποτυπωμένα αρχαία σύμβολα;

image0028784

Από τον καιρό που έζησαν οι βιβλικοί Προφήτες μέχρι σήμερα, είναι γνωστόν ότι δεν συνέβησαν μόνο κοσμογονικά γεγονότα με κατακλυσμιαίες καταστροφές (όπως για παράδειγμα η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας το 1524 π.Χ.), αλλά και πολλά άλλα κοσμοϊστορικά γεγονότα, που άλλαξαν τον ρουν την παγκόσμιας ιστορίας, όπως ήταν η κτίση της Ρώμης, ο Παρθενών, ο Ναός του Σολομώντος, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η εμφάνιση του ιδίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! 
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ομολογήσουμε ότι δεν αναμέναμε τόσο ζωηρό ενδιαφέρον για το χθεσινό μας άρθρο σχετικά με την ηλεκτροδότηση του Βυζαντίου κατά την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, σύμφωνα με ένα σύγγραμμα του σοφού ιεράρχη και αγίου της Εκκλησίας μας, Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του γνωστού μας Αγίου Νεκταρίου της Αίγινας.
Επειδή σε ένα σχόλιο δεν μπορεί να καταχωρήσει κανείς όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεση του, θυμηθήκαμε τις παλιές τηλεοπτικές εκπομπές που κάναμε στην «Τηλετώρα» και αργότερα στο «Τηλεάστυ», όπως και διάφορα άρθρα που γράφαμε στις εφημερίδες ή τα περιοδικά για παρόμοια θέματα, όπου οι ειδικοί προς τα θέματα αυτά προσκαλεσμένοι μας «βομβάρδιζαν» κυριολεκτικά το τηλεοπτικό ή αναγνωστικό μας κοινό με μία σειρά πολύ σημαντικών στοιχείων, για την υψηλή τεχνολογία των αρχαίων, μεταξύ των οποίων η ύπαρξη ενός είδους ηλεκτρικών λαμπτήρων στην αρχαία Αίγυπτο, που κρατούσαν ανά χείρας διάφοροι Αιγύπτιοι (προφανώς ιερείς). Και όχι μόνον…
Πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία έδειχναν διάφορα άγνωστα οχήματα, π.χ. αεροπλάνα, ελικόπτερα, βομβαρδιστικά κλπ, που δεν ξέρουμε, βεβαίως, τον χώρο προελεύσεώς των, αλλά και την σκοπιμότητα των οχημάτων αυτών, που βρίσκονται σε παραστάσεις αρχαίων μνημείων της Αβύδου!
Γνωστό πλέον το ερώτημα: Αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει με όλα όσα αποκαλύπτονται; Υπάρχουν μήπως στα αποτυπωμένα αρχαία ελληνικά ή αιγυπτιακά σύμβολα κάποια δυσερμήνευτα προφητικά μηνύματα; Και τι παριστάνουν, αλήθεια, τα περίεργα οχήματα, που ομοιάζουν, για παράδειγμα, με διαστημόπλοια ή ανθρώπους με διαστημικές στολές, και τα οποία εμφανίζονται σε πολλούς αρχαίους ή αναγεννησιακούς πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών;
Χωρίς αμφιβολία οι καλλιτέχνες, είτε γιατί αντέγραφαν αλλήλους, είτε γιατί αναπαρήγαν τα επινοήματα προηγουμένων ή συγχρόνων συναδέλφων τους, αλλά και γιατί πολλές φορές απεικόνιζαν ό,τι οι ίδιοι είχαν οραματισθεί, δημιουργούσαν έργα με περίεργα οχήματα και άλλα ανεξήγητα αντικείμενα που προβληματίζουν τον όποιο επισκέπτη εκκλησιών, μουσείων ή ιδιωτικών συλλογών έργων τέχνης.
Μη λησμονούμε ότι πολλές εικόνες ή παραστάσεις καλλιτεχνών δεν είναι δικές τους επινοήσεις, αλλά βιβλικές αναφορές. Επί παραδείγματι, το άρμα του Ιεζεκιήλ, το άρμα του προφήτη Ηλία, η Αγία Τριάδα, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η Ανάληψη του Κυρίου κλπ δεν είναι θέματα που μπορεί να τα προσεγγίσει κάποιος τόσο εύκολα, στερούμενος μάλιστα θεολογικών γνώσεων. Αυτός και ο λόγος που ο καλλιτέχνης «μιλάει στην ψυχή» του πιστού με τον δικό του τρόπο κυρίως στις εικόνες των εκκλησιών, δείχνοντας διαφόρους καλογήρους ή ιερωμένους να οραματίζονται διάφορα ουράνια φαινόμενα.
Και κάτι άλλο: Από τον καιρό που έζησαν οι βιβλικοί Προφήτες μέχρι σήμερα, είναι γνωστόν ότι δεν συνέβησαν μόνο κοσμογονικά γεγονότα με κατακλυσμιαίες καταστροφές (όπως για παράδειγμα η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας το 1524 π.Χ.), αλλά και πολλά άλλα κοσμοϊστορικά γεγονότα, που άλλαξαν τον ρουν την παγκόσμιας ιστορίας, όπως ήταν η κτίση της Ρώμης, ο Παρθενών, ο Ναός του Σολομώντος, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η εμφάνιση του ιδίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!
Κατά συνέπεια, τα όσα περίεργα βλέπουμε στις εικόνες δεν έχουν κατ’ ανάγκην παρελθοντολογική, αλλά συμβολική αξία, με προφητικές διαστάσεις, αφού, για παράδειγμα, η τεχνολογία των ανθρώπων, έφθασε μέχρι εκεί που γνωρίζουμε σήμερα και την οποίαν είχαν διαβλέψει οι μεγάλες αυτές οι αρχαίες και βιβλικές μορφές.
Φανταστείτε τι άλλα θα δούμε στο μέλλον με τις αρχαιολογικές ανασκαφές και αποκαλύψεις σε όλους τους τομείς της Επιστήμης στην Ελλάδα και αλλού!..
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
 
sakketosaggelos.gr

431 total views, 1 views today

Διαβάστε Ακόμη...