«

»

Δεκ 16 2016

Στο νέο ΕΣΠΑ οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα

Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάσσεται η αναβάθμιση των υποδομών στις Ιαματικές Πηγές του Καϊάφα, σύμφωνα με το ενημερωτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Επιμ.: Παναγιώτης Φωτεινόπουλος 

Η παρέμβαση στον Καϊάφα είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη  δημιουργία πάρκου οικοανάπτυξης, την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών δικτύων υποδομής της περιοχής και την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων τουρισμού διημέρευσης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, μια και σήμερα η δυναμική φιλοξενίας επισκεπτών δεν ξεπερνά τις 18-20 κλίνες.  Η χρηματοδότηση της δράσης θα γίνει μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία».

 Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε ότι σύντομα θα νομοθετηθεί νέο πλαίσιο για την ενθάρρυνση επενδύσεων ιαματικού τουρισμού με εγκαταστάσεις μονάδων ιαματικής θεραπείας και των κέντρων ιαματικού τουρισμού- θερμαλισμού & θαλασσοθεραπείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην αναγνώριση φυσικών πόρων ως ιματικών και με περίπου 60 φακέλους  σε διαδικασία αναγνώρισης, συν τις ήδη αναγνωρισμένες, η Ελλάδα θα αποκτήσει 100 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές

patrisnews.com

262 total views, 1 views today