«

»

Ιούλ 22 2016

Μεσσηνία: Με κλεμμένο νερό από το Αλικοντούζι πότιζαν τα 144 χασισόδεντρα

fd565e47092d60faa05cf96dfa90ffe4_L

Ακόμη μια φυτεία με συνολικά 144 δέντρα χασίς, ύψους από 2 έως 3,5 μέτρα, εντοπίστηκε προχθές το πρωί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην ορεινή δασική περιοχή "Μπολένα", ανάμεσα Παπαφλέσσα, Κοντογόνι και Μαργέλη.

Επιπλέον στο χώρο της φυτείας οι αστυνομικοί βρήκανε 2.860 γραμ. χασίς, από τις φούντες που είχανε κορφολογήσει οι καλλιεργητές, οι οποίοι προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι. Στην επιχείρηση εύρεσης της χασισοφυτείας συνέδραμε και ελικόπτερο της Αστυνομίας. 

Τα τεράστια χασισόδεντρα έπιαναν ένα στρέμμα μέσα στο δάσος και οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος με χρονοδιακόπτες και μοτέρ. Το νερό το έκλεβαν από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που τροφοδοτεί την περιοχή από την πηγή Αλικοντούζι, και το μετέφεραν με λάστιχο – το οποίο το είχανε θάψει για να μην φαίνεται, σε απόσταση περίπου 1 χλμ. μέχρι τη φυτεία. Τα δέντρα του δάσους και η πυκνή βλάστηση στην περιοχή κάλυπτε τα χασισόδεντρα τα οποία ήτανε φυτεμένα σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ενώ με τους προγραμματιστές ποτίσματος και τα μοτέρ η ροή και η πίεση του νερού ρυθμιζόταν αυτόματα, και έτσι δεν ήτανε απαραίτητη καθημερινά η παρουσία τους στο χώρο της καλλιέργειας. Οι αστυνομικοί μάζεψαν πάντως όλο τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρήκαν, ενώ τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

eleftheriaonline.gr

394 total views, 1 views today