«

»

Ιαν 09 2017

Δενδροκηπευτικά και κτηνοτροφία «έκαψαν» οι πολικές θερμοκρασίες

Παραμένουν τα προβλήματα από την επέλαση του χιονιά, καθώς οι καλλιέργειες κυρίως κηπευτικών θάφτηκαν στο χιόνι, αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες, ενώ μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας. Σημαντικές δυσχέρειες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να φτάσουν στις στάνες τους κι ενώ γράφουν ήδη τις πρώτες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των θερμοκρασιών Σιβηρίας, που επικρατούν.

 

Πολλοί κτηνοτρόφοι δεν καταφέρνουν ούτε να φτάσουν στις στάνες τους, ενώ γράφουν ήδη τις πρώτες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των θερμοκρασιών Σιβηρίας, που επικρατούν.Πολλοί κτηνοτρόφοι δεν καταφέρνουν ούτε να φτάσουν στις στάνες τους, ενώ γράφουν ήδη τις πρώτες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των θερμοκρασιών Σιβηρίας, που επικρατούν.

 Εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι αναταράξεις στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών, καθώς αφενός δεν υπάρχουν προϊόντα στα ράφια και αφετέρου το νέο κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε επιπλέον ζηµιές σε όλες τις υπό εξέλιξη καλλιέργειες.

«Έχουν έρθει πολύ πίσω τα χειµωνιάτικα λαχανικά, καθώς από την παραµονή της Πρωτοχρονιάς έως τις 2 Ιανουαρίου η θερµοκρασία ήταν υπό το µηδέν», σηµειώνει ο παραγωγός από τα Ίρια Ναυπλίου, Βαγγέλης Λυκουρέντζος. «Το να κοπούν λίγα προϊόντα µε υψηλή τιµή, δε σηµαίνει τίποτα», σηµειώνει ο ίδιος, αφού µια ισχυρή συµπίεση των τιµών είναι πιθανή όταν και αν µαζευτούν όλα µαζί τα κηπευτικά.

Την ίδια ώρα, «αν οι ώρες µε -5οC θερµοκρασία είναι πάνω από δύο, τότε θα καταστραφούν τα δέντρα», λένε παραγωγοί εσπεριδοειδών από τη Λακωνία. agronews.gr

162 total views, 3 views today