«

»

Ιαν 05 2017

Αυτά είναι τα 11 καλύτερα επαγγέλματα για όσους αγαπούν τα ταξίδια

Αν μπορούσες να είσαι με ένα backpack στην πλάτη κι ένα διαβατήριο στο χέρι και να γυρίζεις όλο τον κόσμο, τότε θα είχες πάρει ήδη το πρώτο αεροπλάνο για οπουδήποτε;

Ωραία σκέψη, ωστόσο, υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο…πρέπει να δουλέψεις για να βιοποριστείς, πράγμα που σημαίνει πως το όνειρο σου για ατελείωτα ταξίδια είναι απλώς ένα όνειρο (εκτός κι αν είναι travel blogger ή ζάμπλουτος).

Αν πάλι είσαι από τους ανθρώπους που θα ήθελαν να βρουν μία δουλειά, η οποία να συνδυάζει  και ταξίδια και εργασία, τότε πάρε μία ιδέα από τις 11 παρακάτω.

 • Δουλειές σχετικές με συναυλίες

Είτε αυτό έχει να κάνει με την ρύθμιση του ήχου, τα φώτα, τα σκηνικά ή με την ίδια την μπάντα,  η αλήθεια είναι πως κάνοντας κάτι τέτοιο μπορεί να χρειαστεί να ταξιδεύεις πολύ συχνά. Μπορεί, βέβαια, μερικές φορές τα ταξίδια να είναι κάπως κουραστικά, αλλά σίγουρα θα βρεις λίγο χρόνο για εξερεύνηση.

 • Εισαγωγές/Εξαγωγές

Κι όμως, δεν είναι μόνο τα φορτία με εμπορεύματα που μπορούν να διασχίσουν ωκεανούς σε αυτό τον τομέα… αλλά και οι υπεύθυνοι. Άλλωστε, όποιος κάνει εισαγωγές-εξαγωγές είναι λογικό να επισκέπτεται διάφορους προορισμούς με σκοπό να δει τι μπορεί να προμηθευτεί.

 • Αρχαιολόγος


Αν σου αρέσει η ιστορία και το να δουλεύεις σε εξωτερικούς χώρους, τότε η αρχαιολογία είναι το επάγγελμά σου. Μπορεί βέβαια τα ταξίδια να μην είναι συχνά, αλλά συνήθως διαρκούν πολύ.

 • Καθηγητής Αγγλικών

Υπάρχει παγκόσμια ζήτηση στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, πράγμα που σε κάνει ικανό να βρεις δουλειά οπουδήποτε… ακόμη και στο πιο μακρινό μέρος.

 • Νοσοκόμα


Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και χρειάζονται καλή ιατρική περίθαλψη ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Η νοσηλευτική, άλλωστε, δεν είναι από τα επαγγέλματα που θα… «φύγουν από την μόδα» ποτέ.

 • Ελεύθερος επαγγελματίας

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, τότε έχεις μία πολυτέλεια που άλλοι μπορεί να μην έχουν. Μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε και να ρυθμίσεις τις δουλείες σου έχοντας μόνο ίντερνετ και ένα λάπτοπ. Πλέον, λοιπόν, η τεχνολογία βοηθάει.

 • Ο εθελοντής αγρότης

Κι όμως υπάρχουν ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, όπου μπορείς να εργασθείς ως αγρότης σε βιολογικά αγροκτήματα. Έτσι, σε αντάλλαγμα για την βοήθεια σου, εκείνοι θα σου προσφέρουν τροφή, στέγη και εμπειρία…

 • Πιλότοι, ξεναγοί, υπάλληλοι ξενοδοχείων

Γενικά  όσοι ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψουν μέσω της δουλειάς τους.

 • Συγγραφείς, bloggers

Είναι γνωστό πως οι συγγραφείς ταξιδεύουν προκειμένου να εμπνευστούν για το έργο τους. Από την άλλη, όσοι έχουν δημιουργήσει ένα ταξιδιωτικό blog είναι πολύ τυχεροί, καθώς δουλειά τους είναι να ανακαλύπτουν νέα μέρη.

 • Μπάρμαν/Μπαργούμαν

Τα ευέλικτα ωράρια, τα γενναιόδωρα tips ( αν είσαι τυχερός) και τα διάφορα σεμινάρια- διαγωνισμοί ανά τον κόσμο, σίγουρα είναι από τους λόγους που θα μπορείς να ταξιδέψεις σε διάφορα μέρη ως μπάρμαν.

 • Οικιακή βοηθός


Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες στις οποίες απευθύνονται γονείς ζητώντας οικιακούς βοηθούς. Έτσι μπορείς ανάλογα με τις δεξιότητές σου να ταξιδέψεις τον κόσμο, μένοντας κάθε φορά και σε ένα άλλο σπίτι.

 

Πηγή

iefimerida.gr

246 total views, 1 views today