«

»

Ιούλ 12 2016

Άψογη η λειτουργία της κατασκήνωσης στην «Αγία Μαρίνα»

agia marina kataskinosi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη περίοδος για το 2016 στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, που λειτουργεί με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μέσα στα έλατα, στη θέση Σουμπρόλακκα του Ταϋγέτου, η κατασκήνωση προσφέρει όμορφες στιγμές στους κατασκηνωτές, 47 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Προχθές, μετά την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε γιορτή για τους γονείς και τους κατασκηνωτές, στην οποία παρευρέθη και ο δήμαρχος Π. Νίκας.
Η γιορτή ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ακολούθησε πρόγραμμα από τους κατασκηνωτές, με γυμναστικές ασκήσεις, τραγούδια, θεατρική παράσταση, ποιήματα και συνθήματα κατασκηνωτικά. Επίσης, κιθάρα έπαιξε ο μουσικός της κατασκήνωσης και τραγούδησε ο ίδιος, καθώς και μία ομαδάρχης.
Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή στη λειτουργία της κατασκήνωσης της Κυριακής Φωτοπούλου, εθελόντριας, η οποία βοήθησε τον αρχηγό και τα στελέχη στην καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος, σύμφωνα με την εμπειρία της από κατασκηνωτικές περιόδους στις οποίες έχει μετάσχει, ενώ φρόντισε και για την προετοιμασία της προχθεσινής εκδήλωσης.
Από την κατασκήνωση προσφέρθηκε φαγητό στα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενώ στους γονείς δόθηκε κέρασμα.
Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί αύριο.

tharrosnews.gr

218 total views, 1 views today